Uuden blogin ihka ensimmäinen postaus, kivaa. :)
Tähän kinkku-voileipäkakkuun on haettu hieman luonnetta lisäämällä välimerellisiä makuja aurinkokuivatun tomaatin ja oliivien muodossa.
Tein ensimmäistä kertaa eläissäni voileipäkakkua ja olin siihen nähden lopputulokseen varsin tyytyväinen. Koristelussa olisi vielä parantamisen varaa, pitää siis hankkia lisää harjoiteltavaa. ;)
Kinkku - aurinkokuivattu tomaatti - oliivi voileipäkakku
n. 30 hengelle
Tarvitset:
1 pss isoa tummaa paahtoleipää
1 pss isoa vaaleaa paahtoleipää
Kostutukseen:
½ l mietoa lihalientä
Täytteet:
600 g palvikinkkua
2 rs aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
4 prk (150g) ranskankermaa
1 maustekurkku
1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja (1. täyte)
150 g paprikatäytteisiä oliiveja (2. täyte)
(ruokakermaa täytteen notkistamiseen)
Kuorrutukseen:
1 rs aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
Koristeluun:
Viinirypäleitä
Kirsikkatomaatteja
Persiljaa
Mini-mozzarellaa
Palvikinkkuleikkelettä
Oliiveja
1. Valmista ja jäähdytä lihaliemi. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois ja pyri tekemään leivistä saman kokoisia. Valmista täytteet valmiiksi: yhdistä tuorejuusto ranskankermaan, silppua palvikinkku ja maustekurkku pieneksi ja yhdistä ne tuorejuusto-ranskankermaan. Jaa täyte kahteen osaan: toiseen 2/3 ja toiseen 1/3 täytteestä. Pilko aurinkokuivatut tomaatit ja lisää ne isompaan täytteeseen. Pilko oliivit ja lisää ne pienempään täytteeseen. Voit halutessasi soseuttaa täytteet sauvasekoittimella.
2. Pinoa ensimmäinen leipäkerros tummista paahtoleivistä. Tähän kakkuun käytin kahdeksan paahtoleipää per kerros. Kostuta leivät huolellisesti lihaliemellä, voit käyttää apuna esimerkiksi lusikkaa. Jokaisen leipäpalan tulisi näyttää ja tuntua märältä.
3. Levitä leipien päälle ensimmäinen täytekerros; puolet aurinkokuivattu tomaatti -täytteestä. Tasaa
lusikalla siten, että täytettä on varmasti reunoille saakka.
4. Levitä toinen leipäkerros vaaleista paahtoleivistä ja kostuta leivät huolellisesti. Lisää oliivitäyte.
5. Lisää kolmas leipäkerros tummista paahtoleivistä, kostuta ja lisää loput aurinkokuivattu tomaatti -täytteestä.
6. Lisää neljäs ja viimeinen leipäkerros ja kostuta se huolellisesti. Kääri kakun ympärille kelmua ja siirrä se jääkaappiin vetäytymään ja maustumaan mielellään seuraavaan päivään.
7. Kun kakku on vetäytynyt ja maustunut niin valmista kuorrute: vaahdota
kerma löysäksi vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja vispaa kiinteäksi
vaahdoksi. Levitä kuorrute tasaisesti koko kakun päälle.
8. Koristele oman maun mukaan. Koristelua ei kannata hoitaa kovin kauaa ennen kakun tarjoilua, sillä erityisesti tuoreet salaatit ja yrtit eivät pysy kauniina erityisen pitkään. Kestäviä koristeluvaihtoehtoja ovat leikkeleiden lisäksi muun muassa
viinirypäleet, tomaatit, herneenversot, sitruuna, kurkku, fetakuutiot,
kananmuna ja oliivit.
~ Milja
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti